Δεν θα λειτουργήσουν 23 σχολεία εάν δεν επιδιορθωθούν οι ζημιές” προειδοποιεί δήμαρχος στη Χαλκιδική

Την πρόθεσή του να μην ανοίξει σχολεία στον δήμο του, εφόσον δεν επιδιορθωθούν οι

ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν σε αυτά από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου, γνωστοποιεί μέσω του Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Καρράς.

«Δεν είμαστε έτοιμοι» για το πρώτο «κουδούνι» της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, διότι «δεν έχουν γίνει οι επισκευές που έπρεπε να γίνει» σε 23 σχολικά κτήρια εξηγεί ο κ. Καρράς και προειδοποιεί πως «εγώ θα πάρω μια απόφαση να είναι κλειστά. Μετά, αν θέλει το υπουργείο Παιδείας, ας αναλάβει την ευθύνη αυτό να τα ανοίξει. Εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνεύσω ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε μαθητές».
Ο κ. Καρράς, επικοινώνησε προσωπικά με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ενώ μετέβη και στην Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη και τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, γενικό διευθυντή έργου της ΚτΥπ (σ.σ. Κτηριακές Υποδομές) και κατέληξαν πως το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει απευθείας τον δήμο για να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών, δίχως όμως να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, το κόστος των επισκευών ανέρχεται, περίπου, σε 300.000 ευρώ, καθώς 23 σχολεία χρειάζονται οικοδομικές επισκευές, κυρίως σε σκεπές και καμινάδες. Σε διαφορετική περίπτωση η σωματική ακεραιότητα των παιδιών θα τεθεί σε κίνδυνο, όπως
σημειώνει ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής. Από την άλλη, όπως ο ίδιος τόνισε, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου που υπέστησαν ζημιές, έμειναν μόνο δύο ημέρες κλειστά μετά την κακοκαιρία, καθώς ο δήμος τα επισκεύασε άμεσα με δικούς του πόρους δεδομένου ότι ήταν άμεση ανάγκη. Ωστόσο, τα οικονομικά του δήμου δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν και την άμεση επισκευή συνολικά των 23 σχολείων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.
Τέλος, ο κ. Καρράς δηλώνει πως πρώτος στόχος είναι η επισκευή των λυκείων, διότι λόγω των πανελληνίων «ούτε μια μέρα δεν θέλω να είναι κλειστά», όπως ξεκαθαρίζει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: