Ενημέρωση για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “ΣΩΤΗΡ” Ν. Καλλικράτειας

Δωρεάν η συμμετοχή στο πρόγραμμα
Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής του Δήμου Νέας Προποντίδας, με δυναμικότητα 25 άτομα ανά βάρδια (σύνολο 50 άτομα) με την επωνυμία ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ». 


Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργεί σε δυο βάρδιες των 25 ατόμων η καθεμιά, ήτοι από 7:00 έως τις 15:00 & από τις 15:00 έως τις 23:00 και θα εξυπηρετούνται παιδιά, έφηβοι και άτομα με αναπηρία.
Σκοπός του κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως  λογοθεραπεία, ειδική αγωγή, ψυχοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, η προεπαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, η ψυχαγωγία και η κοινωνική ενσωμάτωση. 
Η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ο ΣΩΤΗΡ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ», στοχεύει αφενός στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις ευπαθείς αυτές ομάδες και αφετέρου στην καλύτερη κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ, γιατί με την καθημερινή τους επικοινωνία και αλληλεπίδραση, προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους με αυτήν της τοπικής κοινωνίας και έτσι επέρχεται καλύτερα το στοιχείο της αλληλοαποδοχής στα πλαίσια  μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ»: 23990 – 23667ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: 2310 – 820655 & 2310 – 820455 www.kentroameasotir.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: