Ομάδες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για γονείς από το o Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 23/9/2020 ομάδες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για γονείς στο Γομάτι.

Οι ομάδες είναι δύο (2), προκειμένου να διασφαλιστούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω covid-19 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 10:00 – 12:00 το πρωί, στο χώρο της Πρόνοιας.

Γενικός στόχος των ομάδων είναι η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, πώς δηλαδή μπορούμε να μεγαλώσουμε υγιή ψυχικά παιδιά στη ‘’σύγχρονη’’ κοινωνία.
Πιο συγκεκριμένα, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε εκείνους τους προστατευτικούς παράγοντες, οι οποίοι αποτελούν ‘’ασπίδα’’ για όλες τις παράνομες ουσίες και την εξάρτηση από
αυτές, αλλά και για τις νόμιμες καθημερινές εξαρτήσεις (κινητό, τηλεόραση, ίντερνετ κλπ), που μπορεί να φαίνονται λιγότερο επικίνδυνες, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξίσου σοβαρές.

Οι ομάδες πραγματοποιούνται ύστερα από αίτημα του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: