ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID-19».

Αναφορά κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεραμέως Νίκη καθώς και Υγείας κ.Κικίλια Βασίλειο, προωθώντας την επιστολή του Δήμου Σιθωνίας και συγκεκριμένα του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία εκτίθενται  προβληματισμοί για την πιθανή επίδραση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών στην διασπορά του ιού covid-19 , έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη των δια ζώσης  μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στη Αναφορά ο Βουλευτής επισημαίνει, πως σύμφωνα με την επιστολή, πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται μεταξύ των Περιφερειών και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη- που είναι υπερφορτισμένη επιδημιολογικά-προς την περιοχή τους, χρησιμοποιώντας μεταφορικά μέσα ή Ι.Χ. ομαδικά, προκειμένου να μειώσουν το κόστος της μετακίνησης. Σημειώνεται επίσης προβληματισμός και για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών εξαιτίας των υποβαθμισμένων υποδομών υγείας στην περιοχή.

Ο κ.Πάνας σημειώνει σχετικά : «Με την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση προωθώ το αίτημα του Δήμου Σιθωνίας προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας, ζητώντας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καθορισθούν, οι ασφαλείς υγειονομικοί όροι μετακίνησης των εκπαιδευτικών προς την περιοχή που υπηρετούν, αλλά και να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών, των γονέων και κατ’ επέκτασιν της τοπικής κοινωνίας αλλά και όλων περιοχών που διαθέτουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και που στερούνται ικανοποιητικών Δομών Υγείας».

Απάντηση