Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική από τις επόμενες ώρες, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:《Ο Δήμος Κασσάνδρας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν από τις πρώτες βραδινές ώρες και για τα επόμενα εικοσιτετράωρα- σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Έχουμε ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής στον καθαρισμό όλων των επικίνδυνων ρεμάτων.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Τροχαίας, τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα μηχανήματα έργου που διαθέτει ο Δήμος βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και θα επιχειρήσουν όπου και αμέσως μόλις είναι απαραίτητο .

Διαθέτουμε ικανή ποσότητα αλατιού για να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες ευχερούς οδικής μετακίνησης των πολιτών.

Απομακρύναμε ήδη τα επικίνδυνα δέντρα κατά μήκος του οδικού κυκλώματος της Κασσάνδρας σε συνεργασία με το Δασαρχείο.

Έχουμε ήδη ολοκληρώσει των έλεγχο των δημοτικών γεωτρήσεων για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες διακοπής νερού σε ενδεχόμενη χιονόπτωση.

Το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε συνεργασία με τις Εθελοντικές μας Ομάδες για την ασφάλεια των πολιτών.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους Προέδρους των Δημοτικών διαμερισμάτων και τους πολίτες προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τυχόν προβλήματα στα χωριά μας.

Συνιστούμε αυξημένη προσοχή στις ευπαθείς ηλικιακά ομάδες για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων》.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας δήλωσε επίσης:

“Η πρόληψη για τη Δημοτική διοίκηση μας έχει σαφέστατα μεγαλύτερη ισχύ από την καταστολή. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα προχωρούσαμε σε ενέργειες που μας εξασφαλίζουν τώρα την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε κάθε έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκύψει εξαιτίας των έντονων και δυσμενών καιρικών φαινομένων τα οποία περιμένουμε από τις επόμενες ώρες,σύμφωνα και με την Ε.Μ.Υ. Εύχομαι πάρα ταύτα να μην προκύψουν προβλήματα και να μη χρειαστεί για κανένα λόγο η έντονη κινητοποίηση μας.

Ωστόσο, εάν χρειαστεί, οι δημότες να είναι σίγουροι ότι θα επιχειρήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά για την ασφάλεια όλων μας”.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας

Αναστασία Χαλκιά

Απάντηση