Πάτρα: Κεταμίνη το ισχυρό αναισθητικό που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο μετά τις αποκαλύψεις ότι βρέθηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας.

Η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη – η ουσία που ανιχνεύθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα – είναι φάρμακο που οι γιατροί χρησιμοποιούν ως αναισθητικό για να προκαλέσουν απώλεια συνείδησης. Τα αποτελέσματά της περιλαμβάνουν καταστολή και μειωμένη αίσθηση πόνου.

Την κεταμίνη μπορεί κάποιος να την αγοράσει από pet shop και φαρμακείο κατόπιν συνταγής, και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, λόγω αναπνευστικής καταστολής.

Ο ιατροδικαστής και καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Αντώνης Γούλας, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την εν λόγω αναισθητική ουσία.

«Έχει συγκεκριμένες κλινικές ενδείξεις είναι αυτή του ενδοφλέβιου αναισθητικού. Είναι μία ουσία που χορηγείται από κτηνιάτρους. Είναι μία παράνομη ουσία, δεν χρησιμοποιείται για άλλους λόγους, περάν των ιατρικών που έχουν αναφερθεί. Η ποσότητα που βρέθηκε, είναι τοξική για τον οργανισμό. Παίζει ρόλο ο τρόπος χορήγησης, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη,  το σίγουρο είναι ότι χορηγήθηκε εκτός ένδειξης, δηλάδη δεν το χρησιμοποίησαν οι γιατροί, αυτό σημαίνει ότι η ουσία χρησιμοποιήθηκε παρανόμως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί απ΄το ίντερνετ παρανόμως. Η κεταμίνη μπορεί να είναι εισπνεόμενη ή ενέσιμη, αλλά μπορεί να βγαίνει και σε ρινικό εκνέφωμα», συμπλήρωσε ο κ. Γούλας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: