Σταϊκούρας: Ερχονται μονιμοποιήσεις προσωπικού στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Μονιμοποιήσεις προσωπικού στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που αφορα το ΤΧΣ, σημείωσε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολογείται η σταδιακή μονιμοποίηση των πενταετούς θητείας στελεχών μετά από αξιολόγηση, προκειμένου η εταιρεία να περάσει σε νέα εποχή.

Αναφορικά με τη ΛΑΡΚΟ και τις αντιδρασεις της αντιπολίτευσης, υπενθύμισε την επιστολή ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν για αποκρατικοποίηση της εταιρειας.

«Δώσαμε 53 εκατομμύρια ευρώ στη ΛΑΡΚΟ για τη ΔΕΗ και για τη μισθοδοσία εργαζόμενων. Επιδιώκουμε το καλύτερο για το μέλλον των εργαζόμενων. Δεν έχουμε καμία βούληση να κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Να ενδυναμωθεί και να δοθεί ευκαιρία για περισσότερες θέσεις απασχόλησης θέλουμε. Αν θέλαμε, θα είχαμε κλείσει την εταιρεία ήδη από το 2012. Όμως τότε οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση έλεγαν ότι χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του βουλευτή Σταϊκούρα η ΛΑΡΚΟ δεν έκλεισε. Παραλάβαμε τη ΛΑΡΚΟ με διαχρονικά προβλήματα πολλών κυβερνήσεων, αλλά να μη μας κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ» ανεφερε σε αλλο σημείο ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι η κυβερνητική τροπολογία λαμβάνει μέτρα για την εργασιακή διασφάλιση όλων των εργαζόμενων της εταιρείας, ακόμα και αυτών που θα αποχωρήσουν και ακόμα και μετά την έλευση επενδυτή.

«Κατοχυρώνουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων και εξειδικεύουμε δέσμες μέτρων για την εργασιακή τους προστασία. Λαμβάνεται πρόνοια για το σύνολο 1060 εργαζόμενων. Άμεση και εφάπαξ καταβολή αποζημιώσεων απόλυσης ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ από το αποθεματικό κρατικού προϋπολογισμού. Δημιουργία ασφαλούς εργασιακής γέφυρας με τη θέσπιση δυνατότητας σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου μηνιαίας ή διμηνιαίας διάρκειας για το σύνολο των εργαζόμενων ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που επίσης θα καταβληθεί από αποθεματικό κρατικού προϋπολογισμού. Ενεργοποίηση δράσεων για όσους δεν επιλεγούν να συνεχίσουν. Με το πλέγμα αυτό προστατεύονται οι εργαζόμενοι άμεσα και αποτελεσματικά ενόψει της ολοκλήρωσης για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και του δημοσίου. Δεν μένει κανένας απ’ έξω. Δίνουν προστασία σε όλους τους εργαζόμενους» είπε

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: