Κασσανδρώμενα 2022

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια αποξένωσης ξανακερδίζουμε τις ζωές μας με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, αναβιώνοντας το έθιμο της τοπικής γιορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, με τα Κασσανδρώμενα 2022, ημέρες χαράς, ψυχαγωγίας, τέχνης και λαογραφίας. Κάθε παύση είναι μια νέα αρχή. Έτσι λοιπόν, όλοι εμείς οι εραστές της τέχνης και οι λάτρεις του εθελοντισμού, ανασυντάξαμε τις δυνάμεις μας για να σας προσφέρουμε με τον τρόπο μας, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε να ταξιδέψουμε μαζί σε διαδρομές παράδοσης και πολιτισμού, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι και σ’αυτό το ταξίδι σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Όλοι μαζί, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις εκδηλώσεις που ετοίμασαν τα μέλη του συλλόγου μας και να μεταμορφώσουμε τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε σε μέρες δημιουργίας και αισιοδοξίας. Θερμά ευχαριστούμε τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας για την άμεση ανταπόκρισή τους σε τόσο δύσκολες συνθήκες, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας που είναι αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια, το Δήμο Κασσάνδρας, την τοπική κοινότητα της Κασσάνδρειας για την τεχνική υποστήριξη και τους χορηγούς επικοινωνίας: εφημερίδα «Η Κασσάνδρα» και το «Ράδιο Κασσάνδρα».
Η δύναμή μας είστε εσείς και σας καλούμε όλους, συντοπίτες και επισκέπτες του τόπου μας να διασκεδάσουμε όλοι μαζί γιατί… ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Π.Σ. «Η Κασσάνδρα» Αναστάσιος Καλαμβούκας

ΑΣΣΑΝΔΡώΜΕΝΑ 2022 – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
● Συναυλία στην Σίβηρη (Κυριακή 31/7/2022 & ώρα 21:00)

Έντεχνη-Λαϊκή βραδιά στην θέση «πρώην Γιαλού» με την λαϊκή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κασσάνδρας: Τάσος Καλαμβούκας (κιθάρα-φωνητικά), Αντώνης-Ραφαήλ Καλαμβούκας (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Μουλαγιαννιός (μπάσο) και Εμμανουήλ Τσέλα (πλήκτρα).
● 13η Περιπατητική Διαδρομή (Κυριακή 21/8/2022 & ώρα 7:00)
Ο τομέας Εκδρομών-Πεζοπορίας-Ψυχαγωγίας του Συλλόγου διοργανώνει πεζοπορία με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Κασσάνδρειας και διαδρομή προς το Παλαιόκαστρο με επιστροφή από την Πηγάδα.
● Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη (Κυριακή 28 /8/2022 & ώρα 20:30)
Στον χώρο έναντι του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου με απαγγελίες, θεατρικούς μονολόγους, μελοποιημένα έργα του από την χορωδία, την λαϊκή ορχήστρα και το χορευτικό του Συλλόγου.
● Έκθεση ζωγραφικής
Από Πέμπτη 1/9/2022 έως Πέμπτη 8/9/2022
Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου του Συλλόγου μας θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, των Παρασκευά Μάγειρα & Γιώργου Βαϊραμίδη.
Ώρες επίσκεψης από 19:00 έως 22:00
● Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη (Σάββατο 3/9/2022 και ώρα 20:30)
Στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου Κασσάνδρειας από την χορωδία του συλλόγου μας, συνοδεία μουσικού σχήματος.
● Ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής (Κυριακή 4/9/2022 & ώρα 20:30)
Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, ομιλία από τον κ. Απόστολο Στρατή με προβολή σχετικού φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Κασσάνδρας. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με την Αναστασία Σαμαρά και ορχήστρα.
● Ημέρα αφιερωμένη στις δημιουργίες των παιδιών (Δευτέρα 5/9/2022 & ώρα 19:30)
Έκθεση – Διαγωνισμός κατασκευών και ζωγραφιών με θέμα την ανάδειξη του  συμβόλου του Π.Σ. «Η Κασσάνδρα», τον Ανεμόμυλο, που ετοίμασαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Κασσάνδρας, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Θα ακολουθήσει προβολή μεταγλωττισμένης παιδικής ταινίας. Στον πεζόδρομο έναντι Τράπεζας Πειραιώς.
● Λαϊκό Γλέντι (Τετάρτη 7/9/2022 & ώρα 21:00)
Την παραμονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου, θα διασκεδάσουμε με τον Θύμιο Γκογκίδη και την ορχήστρα του, στην κεντρική διασταύρωση της Κασσάνδρειας (πρώην Ο.Τ.Ε.).
● Αντάμωμα Χορευτικών Συγκροτημάτων (Πέμπτη 8/9/2022 & ώρα 20:30)
Χορευτικά από διάφορες περιοχές συναντιούνται για ένα ταξίδι στην παράδοση, στον πεζόδρομο έναντι Δασαρχείου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: