Χαλκιδική: Ιερόσυλοι αφαίρεσαν τις εικόνες από εκκλησάκι και τις πέταξαν στο γκρεμό
Σε μία αποτρόπαια πράξη που ξεπερνά κάθε νοσηρότητα προχώρησαν χθες άγνωστοι οι οποίοι βανδάλισαν το εκκλησάκι της αγίας Ειρήνης στο ύψωμα του Σταυρού στη Σάρτη Χαλκιδικής.

Οι ιερόσυλοι, αφού έσπασαν τα τζάμια από το εκκλησάκι πήραν όλες τις εικόνες και τις πέταξαν στο γκρεμό, ενώ όταν οι κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ένιωσαν αγανάκτηση και αποτροπιασμό.

Παρόλα αυτά κατάφεραν στη συνέχεια να εντοπίσουν όλες τις εικόνες που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία του γκρεμού και να τις επανατοποθετήσουν στο εκκλησάκι που δεσπόζει μπροστά από τη θάλασσα.

orthodoxia.info
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.





