Άστραψε και βρόντηξε ο Ζεύς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζάχος (Φωτορεπόρτερ-Planespotter)

Την 28η Οκτωβρίου 2023, ανήμερα του εορτασμού της επετείου του “ΟΧΙ”, πραγματοποιήθηκε με το πέρας της παρέλασης των πεζοπόρων τμημάτων, μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, η πτήση επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team). Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί και οι χαμηλές διελεύσεις του αεροσκάφους της Ομάδας καθήλωσαν και εντυπωσίασαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Χειριστής του F-16 VIPER από την 340 Μοίρα “Αλεπού”της 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα την Σούδα ήταν ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος-Πάρις Χαρίτος.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Στις 7 Νοεμβρίου 2010, η ομάδα F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ευχαριστούμε τον Φωτορεπόρτερ αεροπορικών θεμάτων Δημήτρη Ζάχο για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Πηγή πληροφοριών της Ομάδας “Ζευς”: haf.gr

Απάντηση