Κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά

Μετά από μία σειρά αδειοδοτήσεων, καθώς και της έγκρισης των όρων της απαιτούμενης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά (οδός Κύπρου με πεζόδρομο Βασματζίδη έναντι της οδού Ηλιοπούλου), ακολούθησε σήμερα η υπογραφή της από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά ως εκπροσώπου του φορέα υλοποίησης του έργου και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Φώτη Τσιρούδα ως εκπροσώπου του κυρίου του έργου.

Ειδικότερα στον παραλιακό μέτωπο των Ν. Μουδανιών και εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Προποντίδας, εκτείνεται υφιστάμενος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων που συνορεύει βόρεια με την οδό Κύπρου, νότια με τον πλακόστρωτο θαλάσσιο πεζόδρομο, ανατολικά με τον πεζόδρομο της πλατείας Βασματζίδη, δυτικά με το καταφύγιο τουριστικών σκαφών και βρίσκεται έναντι της οδού Ηλιοπούλου.

Σ’ αυτόν τον χώρο, συνολικής έκτασης 3.415,00 τ.μ., θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου, ώστε να δημιουργηθεί ένας διευρυμένος χώρος στάθμευσης, δίδοντας πλέον τη δυνατότητα στάθμευσης με ασφάλεια σε αυξημένο αριθμό οχημάτων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο κι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών. «Είμαστε ικανοποιημένοι, που ακόμη ένα έργο ξεκινά και θα ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες βοηθώντας σημαντικά στο πρόβλημα της στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά. Παράλληλα, απρόσκοπτα πλέον συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης του ανοιχτού θεάτρου, το οποίο θα είναι κι αυτό στη διάθεση των πολιτών άμεσα.

Έτσι, το καλοκαίρι θα μας βρει με τρεις ολοκληρωμένους χώρους στάθμευσης δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους οδηγούς, που θέλουν να επισκεφθούν το κέντρο της πόλης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Απάντηση