Live: 1ο Following Aristotle Συμπόσιο Μελιού στην Αρναία

Ζωντανή Μετάδοση από το ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 1ο Following Aristotle SYMPOSIUM ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟ ΜΕΛΙ σήμερα στην Αρναία

Σήμερα Σάββατο 17 Μαΐου 2025, στην Αρναία Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί το1ο Following Aristotle Συμπόσιο Μελιού στην Αρναία  με θέμα «Η μεσότητα του Αριστοτέλη ως αντανάκλαση στις βαλκανικές κοινωνίες», ένα κορυφαίο επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός που τελεί υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αριστοτέλη.



 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, δίνοντας τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να παρακολουθήσει τις εργασίες του συμποσίου από κάθε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το ΕργοΧαλκιδικής μεταδίδει στην σελίδα του στο https://www.facebook.com/ergoliptesxalkidikis/

Το σημερινό πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Συμποσίου μας στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία , αφιερωμένης στο μοναδικό ΜΕΛΙ του τόπου μας!

Παρακολουθήστε ζωντανά το συμπόσιο στο: www.ergoxalkidikis.gr

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

14:00-16:00

Δύο ώρες αφιερωμένες στους μαθητές!

Θα παίξουν με τη «δασκάλα μελιού» το παιγνίδι του «χαμένου μελο-θησαυρού», ώστε να ανακαλύψουν το κρυμμένο μέλι σε όλο το εύρος του καταπράσινου χώρου!

Θα φτιάξουν κοφίνια παραδοσιακά «με τον κ. Γιώργο Λιούτα» (τα κοφίνια ή «κνάκια» αντικαθιστούσαν τα παλαιότερα χρόνια τις σημερινές κυψέλες).

Παράλληλα 15:00 -16:00

Workshop για ντόπιους και Σλοβένους μελοπαραγωγούς από τη Νανά Ζυγουρά της Chef Stories

Τεχνική γευστικής ανάλυσης μελιού κατά το πρότυπο της παλικής σχολής BEEsources | Θα δοκιμαστούν τυπικά μέλια της περιοχής

16:00

Έναρξη

Στέλιος Βαλιάνος Δήμαρχος Αριστοτέλη Κατερίνα Ζωγράφου, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Ειρήνη Γιαννούση, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας

Urška Ratajc, Food safety advisor at the Slovenian Beekeepers Association and Head of the Scientific Committees at European Beekeeping Association (EBA)

Γιάννης Κουφίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Κωνσταντίνος Κόμπος,

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής

16:15

Παραδοσιακοί Ήχοι (από τους Asma Band)

16:20-17:00

Παρουσιάσεις στο περίπτερο της ΜΕΛΙ ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ

Ανδρέας Θρασυβούλου | Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Τμήμα Αγροτουρισμού

«Η θεραπευτική δράση του μελιού από τον Αριστοτέλη έως τη σύγχρονη ιατρική επιστήμης

Φανή Χατζινά | ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

«Η προσφορά των μελισσών στην προστασία του περιβάλλοντος»

Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου | Καθηγητής Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Μέλισσα: Μύθοι και Πραγματικότητα. Η προσφορά της»

Παρουσίαση ποικιλίας μελιού: Ανθόμελο και Πευκόμελο του παππού Αργύρη

17:00

Παραδοσιακή μουσική με αυτοσχεδιασμό στο κλαρίνο (Από τους Asma Band)

17:05-17:20

Παρουσίαση στο περίπτερο του ΜΕΛΙ ΡΕΠΑΝΗΣ Κώστας Κιλτίδης | π. Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Π.Κ.Μ. «Το μέλι Αρναίας και το Αριστοτελικό Μέλες Πάννης Ρεπάνης | Μελισσοκόμος «Οι μέλισσες προστατεύουν τη φύση; πώς» Παρουσίαση ποικιλίας μελιού: Σουσούρα

17:25

Παραδοσιακοί Ήχοι (Από τους Asma Band)

17:30

Επίδειξη ζαχαροπλαστικής από την επικεφαλής chef του ΚΟΥΖΙΝΑ Ντίνα Νικολάου και ντόπιους ζαχαροπλάστες Σουσαμόπιτα από το Kosma Pastry Shop Παγωτό με μέλι Αρναίας από το Patisserie Repanis

18:00-18:20

Παρουσίαση στο περίπτερο ΜΕΛΙ ΜΠΑΡΑΚΗΣ Βασίλης Μιχαλούδης | Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Χαλκιδικής» Το εργοστάσιο μέλισσα» Παρουσίαση ποικιλίας μελιού: Δασόμελο Βελανιδιάς

18:20

Παραδοσιακή Μουσική με αυτοσχεδιασμό στο βιολί (Από τους Asma Band)

18:30-18:40

Παρουσίαση στο περίπτερο ΜΕΛΙΤΕΥΣ Στέλιος Μάνδαλος | Μελοπαραγωγός Παρουσίαση ποικιλίας μελιού: Καστανόμελο

18:40

Παραδοσιακή Μουσική με αυτοσχεδιασμό στο λαούτο (Από τους Asma Band)

18:45-18:55

Ντίνα Νικολάου | Chef

Ειρήνη Γιαννούση | Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Το μέλωμα του Χριστόψωμου, μια αρνιώτικη μαγική ιστορία των Χριστουγέννων Με τη συνεισφορά της Αφοί Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ Ο.Ε. – ΣΠΙΤΙΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

19:00

Επίδειξη μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από την επικεφαλής chef του ΚΟΥΖΙΝΑ Ντίνα Νικολάου και ντόπιους ζαχαροπλάστες και παραγωγούς:

Φέτα με μέλι, από την ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε

Τηγανίτες με μέλι, από το Kabamaru

Λουκουμάδες με μέλι, από το Café Bistrot Eleni

19:30

Χρήστος Τσάρας |

Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρναίας

Παρουσίαση της μουντοβίνας

(απόσταγμα από κηρύθρα) – προϊόν Π.Ο.Π. Αρναίας

Θεοδόσης Καραστέργιος |

Ιδιοκτήτης του Πολυχώρου Γαστρονομίας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Παρουσίαση του signature cocktail της Αρναίας – με χρήση μουντοβίνας

19:50

Παραδοσιακή Μουσική με αυτοσχεδιασμό στο νταούλι (Από τους Asma Band)

19:55-20:05

Παρουσίαση στο περίπτερο ASSA

Δημήτρης Τανούδης | Μελοπαραγωγός Παρουσίαση ποικιλίας μελιού: Ανθόμελο

20:05-20:30

Παρουσίαση στο περίπτερο της Σλοβενίας

Nika Pengal | Apitherapist, book author and member of the EBA’s Scientific Committee on Apitherapy

Žiga Jenko | Apitherapist, member of the EBA’s Scientific Committee on Apitherapy

Urška Ratajc | Food safety advisor at the Slovenian Beekeepers’ Association and Head of the Scientific Committees at European Beekeeping Association (EBA).

Επικαιροποίηση του Μου μεταξύ της Ένωσης Μελισσοκόμων Σλοβενίας και του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρναίας

Βραβεύσεις

20:30

Χοροί του τόπου μας από τα Χορευτικά Τμήματα Αρναίας και το Χορευτικό Όμιλο Πολυγύρου

21:30

Δείπνο


To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Επισκόπηση απορρήτου
ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.